Work And Travel vs. CampUSA


Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin oldukça ilgili gösterdiği programlardan biri de Work and Travel programıdır. Üniversite öğrencilerinin yaz döneminde Amerika'daki geçici sezonluk işlerde çalışarak bir yandan para kazanmalarını bir yandan da dillerini geliştirmelerini ve kendi kişisel tecrübelerini arttırmayı amaçlayan bu program, Türkiye'de oldukça popüler. Aslında Work and Travel ile hemen hemen aynı şartlara sahip bir program daha var, CampUSA! Gelin şimdi bu iki programın ne olduğu ve aralarındaki farklara bakalım.

 

Work And Travel Nedir?

Work and Travel Programı, üniversite öğrencilerinin Amerika'daki geçici sezonluk işlerde çalışmalarını, bu süre boyunca bir yandan para kazanırken bir yandan da dillerini geliştirmelerini sağlayan kültürel bir değişim programıdır. Türkiye'den bu programa katılan öğrenciler Amerika'da yaz döneminde çalışabilir, bu süre boyunca dillerini geliştirebilir ve program sonunda kendilerine hak tanınan süre içerisinde Amerika'da seyahat edebilirler. Özellikle dil seviyesi belli bir noktada olan öğrenciler için hem dillerini geliştirmek hem de kendi sınırlarını keşfetmek adına çok faydalı bir programdır.

 

CampUSA Nedir?

CampUSA programı, Türkiye'deki adayların, Amerika'da genellikle çocuklar için tasarlanmış yaz kamplarında, yine Work and Travel programında olduğu gibi kamp içerisindeki genel mutfak, bakım, temizlik gibi işleri yaptıkları, bu süre boyunca yabancı çalışanlarla aynı ortamda bulunmalarından dolayı dillerini geliştirdikleri ve yine program sonunda kendilerine hak tanınan süre boyunca Amerika'yı seyahat etme imkanına sahip oldukları bir programdır.

 

CampUSA programında aslında iki ana pozisyon türü vardır, bunlardan birincisi destek ekibi başvuru türüdür. Diğeri ise danışman pozisyonudur. Danışman pozisyonu için öğrenci olma zorunluluğu yoktur ancak Türkiye'de pek çok yer danışman pozisyonu için maalesef kayıt alamaz/almamayı tercih eder.

 

Work and Travel Program Katılım Şartları Nelerdir?

  • Üniversitelerde (örgün eğitim) lisans veya yüksek lisans öğrencisi olmak (Açıköğretim ve uzaktan eğitim olarak tasarlanmış programlar kabul edilmez)
  • Not ortalaması olarak 4 üzerinden en az 2 not ortalamasına sahip olmak (öğrencinin durumuna göre 2 altı not ortalaması olan kişiler de bazı durumlarda programa kabul edilebilir)
  • Orta seviyede İngilizceye sahip olmak
  • 18-26 yaş arasında olmak (yaş sınırı sponsor firmalara göre değiştiği için istisnai durumlar olabilir)
  • Program için yaz döneminde istenilen tarihlere uygun bir akademik takvime sahip olmak (çoğu üniversiteninki uyar)

 

CampUSA (Destek Ekibi) Katılım Şartları Nelerdir?

  • Üniversitelerde (örgün eğitim) lisans veya yüksek lisans öğrencisi olmak (Açıköğretim ve uzaktan eğitim olarak tasarlanmış programlar kabul edilmez)
  • Not ortalaması olarak 4 üzerinden en az 2 not ortalamasına sahip olmak (öğrencinin durumuna göre 2 altı not ortalaması olan kişiler de bazı durumlarda programa kabul edilebilir)
  • Orta seviyede İngilizceye sahip olmak
  • 18-26 yaş arasında olmak (yaş sınırı sponsor firmalara göre değiştiği için istisnai durumlar olabilir)
  • Program için yaz döneminde istenilen tarihlere uygun bir akademik takvime sahip olmak (çoğu üniversiteninki uyar)

 

Gördüğünüz gibi iki program tarzları ve katılım şartları açısından çok benzerdir. Ancak iki program arasında bazı önemli farklar bulunmaktadır.

CampUSA programına katılanlar ve Work and Travel programına katılanlar beklenti ve program amaçları açısından kesinlikle birbirlerinden ayrılan iki gruptur. Bu açıdan Türkiye'de her iki programı ayrı yıllarda deneyimleyen öğrenci sayısı oldukça azdır. Genellikle programı üst üste farklı yıllarda yapan öğrenciler aynı tür programı tekrarlarlar.

 

Work and Travel İle CampUSA Arasındaki Farklar Nelerdir?

CampUSA programında çalışma süreleri kampların açık olma süresine bağlı olduğundan dolayı genellikle Work and Travel programına göre daha kısadır.

Work and Travel programında pek çok öğrenci 5 Eylül-30 Eylül arasındaki tarihlere kadar çalışırken, kamp programında genellikle kamplar Ağustos ortası ya da 3.haftası gibi son bulur. Bu durumda katılımcının çalışma süresi daha kısa olur.

 

Work and Travel programı katılım maliyeti; program ücreti, uçak bileti, vize masrafı ve cep harçlığı ile birlikte ortalama olarak 4.000$ - 4.400$ civarındadır.

CampUSA programı için bu kalemlerin toplamı ise ortalama olarak 1.900$’dır.

 

Work and Travel programında saatlik kazanç vardır ve öğrenciler haftada ortalama 40 saat çalışır ve yine ortalama bir bölge için 8-10$ arasında bir saatlik kazanç elde eder. Saatlik kazanç işe, bölgeye bağlı olarak değişmektedir. Haftalık ortalama saat de kişiye, işverenin yoğunluğuna ya da öğrencinin 2. hatta 3.iş yapmasına göre değişeceği için haftalık kazançlar öğrenciler için çok ama çok değişkendir.

CampUSA programında ise program süresinin sonunda öğrenciye kamp tarafından ödenen, başta belirlenmiş net bir cep harçlığı ücreti vardır ve bu da ortalama 1.850$'dır. Yani öğrenci program için harcadığı parayı zaten kazanmış olur. CampUSA'de öğrencinin kaç saat çalıştığının önemi yoktur bu açıdan çok çalışsanız da az çalışsanız da sabit belirlenen bir rakam alırsınız.

 

Work and Travel programında öğrenci kendi konaklama ücretini haftalık olarak kendi öder (çok nadir işlerde konaklama bedava olarak sunulur). Yeme-içme giderleri de yine aynı şekilde öğrencinin kendisine aittir. Haftalık konaklama ücretleri ortalama 100$'dır. Bu noktada öğrenci kendi aylık kazancından bu giderleri harcamak zorundadır.

CampUSA'de ise öğrencinin çalışma süresi boyunca konaklaması, yeme-içme masrafları kamp tarafından karşılanır.

 

Work and Travel programında katılımcının bölge, şehir tercih etme şansı vardır.

CampUSA'de aday kamp tarafından seçildiği için bölge tercihi şansı yoktur.

 

Work and Travel programına arkadaş grubunuzla katıldığınızda aynı bölgede ya da aynı işte çalışma şansınız vardır.

CampUSA'de bu şekilde bir şansınız yoktur.

 

Work and Travel programında öğrenciler daha çok sahil kasabalarında ya da iç bölgelerde de olsa sezonluk işlerin yoğunlaştığı orta ölçekli kasaba/şehirlerde yani merkezi yerlerde çalışırlar.

CampUSA'de şehir/kasaba merkezlerine uzak kamp yerleşkelerinde bulunurlar.

 

WAT ve CampUSA kontenjanlarımız hızla dolmaktadır! Siz de bu yazı Amerika'da geçirmek istiyorsanız bir an önce başvuru yapın!

 

 

WORK AND TRAVEL PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLENİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
CAMPUSA PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLENİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
DİĞER YURTDIŞI EĞİTİM FIRSATLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Eklenme Tarihi: 29.07.2021
Güncellenme Tarihi: 25.10.2022

İdealsas Farkı ile Yurtdışında Eğitim

Bizi Tercih Eden Öğrencilerimize Sunduğumuz Garantiler

Ücretsiz Danışmanlık

Ek bir ücret ödemenize gerek kalmadan tüm başvuru, kayıt, konaklama yerleştirme ve vize işlemlerinizi sizin yerinize biz yapıyoruz!

En İyi Fiyat ve Avantajlar

Çalıştığımız okulların resmi ücretleri üzerinden bize özel verdikleri tüm özel indirim ve fırsatları size sunuyoruz!

Güvenirlik ve Hız

Okullarımızın tamamı yetkili kurumlar tarafından onaylı ve garantili olup her birinin resmi acentesi olduğumuzdan tüm işlemlerinizi 48 saat içinde tamamlıyoruz!

7/24 Destek

Gerek gitmeden önce gerekse gittikten sonra size Türkçe olarak kesintisiz destek ve yardımda bulunuyoruz!

22 Yıllık Deneyim

2002'den bu yana Yurtdışında Eğitim ve Work&Travel da Türkiye'nin en çok tercih edilen, güvenilir acentesiyiz!

17.468 Öğrenci

%100 memnuniyet garantisi ise her yıl binlerce öğrenciyi yurt dışına gönderiyor ve eğitimlerini sağlıyoruz!

Duyuru & Fırsatlar

Yurt Dışında Eğitim Hakkında Bulabileceğiniz Herşey

Her Zaman Size Uygun Bir Seçeneğimiz Var

Yurtdışı için İlk Adımını At!

Aradığınız Eğitim ve Programı Bulamadınız mı? Merak Ettiğiniz Daha Çok Detay mı Var? Alanında Uzman Danışmanlarımız Sizi Arayıp Tüm Sorularınıza Cevap Vermek için Bekliyorlar!

Biz Sizi Arayalım

Captcha

Göndere tıklayarak sizinle iletişime geçmemize izin vererek Gizlilik ve Çerez Politikalarımızı kabul etmiş sayılırsınız.

work-and-travel-vs-campusa_082abd74-4d66-473c-8c95-a8f80f5d9ac9.jpg