Yeni Zelanda Vizesi

Yeni Zelanda Öğrenci Vizesi Gerekli Öğrenci Belger Listesi

Öğrenci (student) vizesi için yapılan başvurular Büyükelçiliğimiz tarafından hafta içi her gün 9.00am-12.00pm saatleri arasında kabul edilmektedir.

Vize Bölümüne sunulan belgelerin (Offer of a place veya Letter of Acceptance hariç) orijinalleri veya noter tasdikli kopyalar ibraz edilmelidir.

Başvuru yapan tüm şahislar aşağıdaki belgeleri temin etmek durumundadır:

1. Eksiksiz doldurulmuş, imzalanmiş ve tarih atılmış başvuru formu
(NZIS 1012 Application to Study in New Zealand) Form  "http://www.immigration.govt.nz/migrant/general/formsandfees/formsandguides/study.htm" target="_blank">buradan indirebilirsiniz (Dış Bağlantı).

 

2. Yeni Zelanda’dan ayrılmayı planladığınız tarihten itibaren en az 3 ay geçerli pasaport

 

3. 6 aydan daha eski olmayan 2 adet pasaport ölçülerinde fotoğraf. Fotoğrafların arkasına 
isim ve soyadınızı eksiksiz olarak yazınız.

 

4. Uçus Detaylarınız
Göçmenlik Ofisi size vize vereceğini duyurduktan sonra biletin aslını görmek isteyebilir ancak önceden biletinizi almanızı tavsiye etmiyoruz.

 

5. US$210 Başvuru Ücreti
(Önceden duyurmadan değisiklik yapılabilir). Bu ücret Elçiliğimize başvuru sırasinda, Amerikan doları olarak ve peşin ödenecektir. Elçiliğimiz; kredi kartı, çek, banka transferi veya eftpos ödemelerini kabul edememektedir.

 

6. Yeni Zelanda’da eğitim göreceğiniz okul/enstitü/üniversite’den kursa kabul mektubunuz 
(Offer of a place). Bu mektup göreceğiniz kurs ile ilgili tüm detayları belirtmesi gerekmektedir.

 

7. Başvuru sahibi çalışıyorsa ve masraflar kendisi tarafindan karşılanacak ise:
a. Banka hesap cüzdanları
b. Çalıştığı işyerinden işvereni tarafından şirketin antetli kağıdına bu şirketteki görevini, ne kadar süredir burada çalıştığını, kullanacağı onaylanmış izin günü sayısı ve tarihleri ve seyahat sonrası aynı işyerinde tekrar çalışacağınız belirtilen resmi bir yazı. 
c. Çalıştığı işyerine ait evraklar
- Vergi Levhası
- İmza sirkuleri
- Ticaret/Sanayi odası faaliyet belgesi
- Resmi Gazete ilani
d. Varsa kendisine ait tapu/tapular
e. SSK’lı işe giriş bildirgesi
f. Kurs bitiminde aynı işyerinde görevine devam edecekse işverenden antetli kağıda yazılmıs resmi bir garanti yazısı
g. Maaş Bordrosu

 

8. Öğrencinin masrafları ailesi veya herhangi başka birisi tarafından karsılanıyorsa:
a. Eksiksiz doldurulmuş ve bankadan onaylanmış ‘Financial Undertaking for a Student Form’ (NZIS 1014). Form buradan indirebilirsiniz (Dış Bağlantı).

b. Ailesi veya masrafları karşılayan diğer şahısın veya kurumun 7. maddede belirtilen tüm evrakları da ayrıca ibraz etmesi gerekmektedir.

9. Öğrenci burslu olarak okumaya gidiyorsa:
a. Tam burs hakkı verildiğine ve bu bursun neleri kapsadığına dair Yeni Zelanda’daki okuldan detaylı resmi bir yazı
b. Burs kapsamı içine girmeyen diğer tüm harcamalar için öğrencinin 7. veya 8. maddedeki tüm koşulları yerine getirmesi ve belgelemesi gerekmektedir.

 

10. Eğer kalınacak yer parası ve diğer tüm harcamalar önceden ödendiyse
 Eğitim enstitüsü/okul veya üniversiteden bunların önceden ödendiği ve garanti olduğuna dair resmi bir yazı.

 

11. Yeni Zelanda’da kalınacak yerin garanti olduğunu belirten resmi bir yazı.

12. Yeni Zelanda’da 6 aydan daha uzun süreyle kalacak olanlardan bazı detaylı
sağlık koşullarını yerine getirmeleri istenecektir. Bununla ilgili detaylı bilgi için lütfen, Sağlık Prosedürleri sayfamıza bakınız.

 

13. Yeni Zelanda’da 2 seneden uzun süre eğitim görecek olanlardan:
a. Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu (NZIS) tarafından Panel Doktorları ve Radyologistler tarafından eksiksiz doldurulmuş Medical and Chest X-Ray Certificate (NZIS 1007'yi) sunmaları gerekmektedir. Bununla ilgili detaylı bilgi için Sağlık Prosedürleri sayfası bölümüne bakınız.
b. 17 yaşından daha büyükseniz vatandaşı oldugunuz ülkenizden alınan ve başvuruyu yapmadan önce 5 sene veya daha uzun süreyle yaşadığınız ülke/ülkelerden alınan sabıka kaydı ibrazı gerekmektedir.

 

Önemli

- Yeni Zelanda’ya yalnızca 12 hafta yada daha az süreyle kurs için gidecek olanlar yukarıda belirtilen evrakları ibraz etmek kaydıyla Ziyaretçi Vizesi (Visitor Visa) için başvurabilirler.

- Göçmenlik Ofisi yukarıdaki belgelerle birlikte ilave dökümanlar sunmanızı isteyebilir.

- Sunduğunuz tüm belgeler incelenmeye tabi tutulabilir.

- Göçmenlik Ofisi, başvuru sahibine, öğrenci vizesi verileceğini duyurmadan önce, Yeni Zelanda’daki okul ve kalınacak yer parasının yatırılması istememektedir.

 

- Öğrenci vizesi basvurunuzun kabul edilmesini sağlamak için istenilen tüm evrakları tam ve eksiksiz sunmak zorundludur. Bunu yapmadığınız takdirde, başvurunuz kabul edilmeden size geri gönderilecektir.

 

- Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha kısa süreli eğitim görecek Öğrencilerden yukarıdaki tüm evraklara ek olarak kurs parası hariç her ay için en az 1.000 Yeni Zelanda tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.

- Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha uzun süre eğitim görecek olanlardan (gidiş-dönüs bileti hariç) her yıl için 10.000 Yeni Zelanda tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.

- Öğrenci vizesi başvurunuz sunduğunuz evraklar, Yeni Zelanda’daki okuldan ve/veya kalınacak yerden ve/veya diğer bir ofisten bilgi edinilmesi ve/veya başvuru sahibinin mulakata alınması durumlarında uzayabilir

Formlar aşağıdaki linkten indirilebilir

http://www.immigration.govt.nz/migrant/general/formsandfees/formsandguides/study.htm

 

Kaynak

http://www.nzembassy.com/tr/turkiye-anasayfa/%C3%B6%C4%9Frenci-vizesi-ba%C5%9Fvurular%C4%B1-i%C3%A7-gerekli-belgeler