İrlanda Vizesi

İrlanda Pilot Uygulama Vizesi Belgeleri

Türkiye Üniversitelerinde Okuyan Öğrenciler, Yeni Üniversite Mezunları ve Yönetici Seviyesi Çalışanlar için İngilizce Dili Eğitim Programı Evrak Listesidir. Gideceğiniz okulun MEI üyesi olup olmamasına dikkat etmenizi öneririz. Başvuru için herhangi bir randevu alınmasına gerek yoktur. MEI üyesi bir okula gidiyorsanız bizzat başvuru yapmanıza gerek yoktur. İstanbul Harbiye Başvuru merkezi haricinde, Ankara, İzmir ve Gaziantep’ten de başvuru yapılabilir.

 

1)     Online Vize Başvuru Formu Çıktısı (www.visas.inis.gov.ieadresinden, ön kaydı yapılan tüm öğrencilerimizin formları İdealsas danışmanları tarafından doldurulacaktır, formun çıktısı alındıktan sonra öğrenci tarafından imzalanacaktır.)

 

2)    3 adet biyometrik fotoğraf. Fotoğraflar, arka fonu beyaz 35X45mm ya da Biometric Fotoğraf olmalı ve yeni çekilmiş ve 6 aydan eski olmaması gerekmektedir.

 

3)    Pasaport: Talep edilen vizenin bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli pasaport. Vize için en az 2 veya daha fazla boş sayfa olması gerekir. Pasaportunuzun işlem görmüş (vize, mühür) sayfalarının ve bilgi içeren sayfalarının fotokopileri. Ayrıca, Önceki pasaportlarınızın işlem görmüş sayfalarının fotokopileri. Eğer herhangi bir ülkeye yaptığınız vize başvurunuz olumsuz sonuçlanmışsa, ülkenin size vermiş olduğu açıklama yazısının bir nüshasını da evraklarınızın arasına eklemelisiniz. Diğer ülkelerden aldığınız olumsuz yanıtları saklamanız, İrlanda vize başvurunuzun da olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir. 

 

4)    Marketing of Ireland –MEI- kapsamında gideceğiniz okuldan, kursa katılımınıza ilişkin kabul belgesi. (Başvurusu İdealsas tarafından yapılan öğrenciler için tarafımızca temin edilecektir.)

 

5)    İrlanda seyahat planınızı genel olarak açıklayan bir dilekçe; niyet mektubu. Ana hatlarıyla İrlanda’ya gelmek isteme sebebinizi, Ailenizin şu an İrlanda’da ya da herhangi bir Avrupa Birliği ülkesinde yaşayan üyeleri hakkında bilgileri, Ne kadar süre orada kalacağınızı, Vize şartlarına uyacağınızı, kaldığınız bölgede sıkıntı yaratmayacağınızı ve kalma izninizin bittiği tarihte bölgeyi terk edeceğinize dair garanti verebileceğinizi belirten imzalı bir başvuru mektubu da teslim ediniz.

 

6)    Özel bir dil okulu tarafından verilen, eğitimizin içeriği ve süresini gösteren belge kayıt belgesi. (Ön kaydı yapılan öğrencilerin kabulü İdealsas tarafından alınacaktır)

 

7)    İrlanda’daki eğitim kurumunuzdan, oradaki eğitimizin içeriği ve süresini gösteren belge.

 

8)    Öğrenciler: Türkiye’deki eğitim kurumunuzdan şu anda eğitimde hangi aşamada olduklarını gösteren belge. (Öğrenci belgesi ve transkript) Mezunlar: Mezuniyet belgeniz. Çalışanlar: İşvereninizden çalıştığınızla ilgili ve sponsorluk yazısı. Halen öğrenciyseniz, Güncel Öğrenci Belgesi ve mümkünse notları gösterir transkript (not dökümleri) Öğrenci belgesi orijinal olmalı ve mümkünse İngilizce olarak alınmalıdır.

 

9)    İrlanda seyahatiniz boyunca masraflarınızı nasıl karşılayacağınızı gösterir banka mektubu ve hesap hareketleri. (Bu seyahate göre değişebilir ancak, elçilik hafta başına 200 € görmek istemektedir ) Ayrıca, hesabınızdaki son 6 aylık hesap hareketlerini de gösteren, hesapta ne kadar olduğunu da net bir şekilde gösteren hesap ekstresi yeterlidir. Yalnız ekstrelere banka kaşe ve imza atmalıdır. İnternetten alınan imzasız çıktılar kabul edilmemektedir.  

 

10)  Eğer başvuru masraflarınızı başkası (anne-baba) karşılıyor ise sponsor mektubu

 

11)   İrlanda’daki eğitim kurumuna ödemenizin yapıldığını gösteren belgeler.

 

12)  Başvuru sahibi ve aile üyelerini bir arada gösteren Vukuatlı Nüfus Kütük Kayıt Örneği

 

13)  Vize Başvuru Ücreti aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Başvuru ücretine ilaveten, 51 TL VFS İrlanda Vize Hizmet bedeli ile birlikte ve nakit olarak İdealsas’a teslim edebilirsiniz. 

 

 

Vize Çeşidi

 

 

Vize Ücreti (TL)

 

150 TL + 51 TL VFS Ücreti ( Toplam 201 TL)

Çok girişli vize

250 TL+ 51 TL VFS Ücreti ( Toplam 301 TL)

 

 

14)  İrlanda seyahatiniz boyunca geçerli olan 30.000 Euro teminatlı zorunlu seyahat sağlık sigortası poliçesi (Poliçe talep etmeniz durumunda ofisimizde seyahat süresinize göre yapılacaktır. 180 güne kadar geçerli poliçeler 20 – 40 Euro arası fiyatı değişmektedir. 

 

15)  Vize evraklarının tümünün eksiksiz hazırlandığını gösterir İngilizce kontrol listesi (Başvurusu İdealsas tarafından yapılan öğrenciler için tarafımızca hazırlanacaktır)

 

 

15)  Uçak biletini almışsanız, elektronik bilet çıktısı. Eğer alınmamışsa uçak bileti reservasyonu istenmektedir

 

16)  Öğrenci tarafından doldurulması gereken anket (MEI üyesi okula giden öğrencilerin doldurmasına gerek yoktur)

 

 

Bütün başvuru sahiplerinin ülkeye girişlerinde sorun yaşamamaları için, Göçmenlik Bürosu memurlarına aşağıdaki evrakları sunmalarını tavsiye ediyoruz: 

 

Gümrükten giriş yaptığınızda, geçerli bir İrlanda vizesi olan pasaportunuzu ve vize başvurusu esnasında ibraz ettiğiniz belgeleri Göçmenlik Bürosu memurlarına sunmanız gerekmektedir. 

 

Başvuru sahiplerinin ülkeye giriş anında memurlara dönüş biletlerini sunmaları gerekmektedir. 

 

 

ÖNEMLİ NOTLAR

  • NOT: BAŞVURU ESNASINDA BÜTÜN EVRAKLARIN EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE İBRAZ EDİLMESİ, VİZE ALMANIZI GARANTİLEMEZ. UNUTMAYINIZ Kİ İRLANDA BÜYÜKELÇİLİĞİ VİZE KONUSUNDA TEK YETKİLİ MAKAMDIR VE HİÇ BİR ŞEKİLDE ÖDEMİŞ OLDUĞUNUZ VİZE ÜCRETİ VE SERVİS BEDELİ İADE EDİLMEZ.
  • BAŞVURU SAHİBİ BÜTÜN EVRAKLARI ORJİNAL OLARAK SUNMALIDIR.
  • BÜTÜN EVRAKLAR İNGİLİZCE OLMASI VEYA YEMİNLİ BİR TERCÜMAN TARAFINDAN TERCÜME EDİLMİŞ OLMALI.
  • (Gideceğiniz okul MEI üyesi ise İngilizce Tercüme edilmesine gerek yoktur)
  • EĞER İRLANDA ÜLKESİ DIŞINDA BAŞKA BİR ÜLKEYİ DAHA ZİYARET EDİLECEKSE, İRLANDA VİZESİ BAŞVURUSU ESNASINDA DİĞER ÜLKENİN VİZESİNİ İBRAZ EDİLMELİDİR.
  • BAŞVURU SAHİBİ GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE MÜLAKTA ÇAĞRILABİLİR
  • KISA SÜRELİ MEI VİZESİ BAŞVURULARI 3 ile 7 İŞ GÜNÜ İÇERSİNDE SONUÇLANABİLİR.
  • BAŞVURU ESNASINDA BÜTÜN EVRAKLARIN EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE İBRAZ EDİLMESİ, VİZE ALMANIZI GARANTİLEMEZ. UNUTMAYINIZ Kİ İRLANDA BÜYÜKELÇİLİĞİ VİZE KONUSUNDA TEK YETKİLİ MAKAMDIR VE HİÇ BİR ŞEKİLDE ÖDEMİŞ OLDUĞUNUZ VİZE ÜCRETİ VE SERVİS BEDELİ İADE EDİLMEZ.
  • KURS BAŞLANGIÇ SÜRESİNDEN EN ERKEN 2 AY ÖNCESİ BAŞVURU YAPILABİLİR.
  • Önemli not: Kontrol listelerinin Türkçelerinden bakıp yardım alabilirsiniz ancak belgelerinizi verirken kontrol listesi de İngilizce olan Checklist olmalıdır. 

İrlanda Öğrenci Vizesi Gerekli Belgeler

Türkiye Üniversitelerinde Okuyan Öğrenciler, Yeni Üniversite Mezunları ve Yönetici Seviyesi Çalışanlar için İngilizce Dili Eğitim Programı

 

Öğrenci Profili: Bu girişimin hedef kitlesi, İngilizce dili eğitim kursları için İrlanda'ya gelmek ve kurstan sonra akademik eğitimleri veya kariyerlerine devam etmek üzere Türkiye'ye dönmek isteyen Türkiye Üniversitelerinde okuyan öğrenciler, yeni üniversite mezunları ve yönetici seviyesi çalışanlardır. İngilizce dil kurslarının kısa süreli yoğun 4-8 haftalık veya maksimum 24 haftalık bir süreye sahip olması öngörülmektedir.

 

Bu kategoriye giren ve gerekli evrakları ibraz eden öğrenciler için vize başvuruları Ankara İrlanda Büyükelçiliğinde değerlendirilecektir. Tüm şartların karşılanması koşuluyla, Büyükelçilik başvurunun alınmasına müteakip üç iş günü içinde vizeleri değerlendirmeye çalışacaktır. Öğrencinin İrlanda'da en fazla kalış süresi 24 hafta olacaktır.

90 günden daha uzun bir süre için İrlanda'ya gelmek isteyen öğrencilerin Garda Ulusal Göç Bürosuna kayıt olması gerekmektedir. Öğrencilerin 300€'luk kayıt ücretini ödemesi gerekecektir.

 

Gerekli Evraklar

  • Bu program çerçevesindeki vize başvuruları için aşağıdaki evraklar gerekmektedir.
  •  
  • MEI tarafından düzenlenen öğrencinin bu programa katılacağını belirten mektup
  •  
  • Online Vize Başvurusu Özeti
  •  
  • Pasaport ve 2 Fotoğraf
  •  
  • Ücretler (tek girişli vize için 60€, Çoklu giriş vizesi için 100€)
  •  
  • Kurs tarihlerini/süresini gösteren kayıt belgesi
  •  
  • Genel konaklama özeti (kurs ile birlikte turistik amaçlı tatil planları varsa, bu ek tatil planları)
  •  
  • Herhangi bir önceki pasaport
  •  
  • Kursta nerede olduklarını gösteren Türk Üniversitesi tarafından düzenlenen kayıt belgesi
  •  
  • Üniversiteden yeni mezun olduğuna dair belge (Mezunlar);
  •  
  • Çalışmaya devam ettiğine dair belge (Yönetici Seviyesi Çalışanlar);
  •  
  • İşverenlerinden destek mektubu (Yönetici Seviyesi Çalışanlar)
  •  
  • Ücretlerin ödendiğini gösteren banka dekontu/makbuzu
  •  
  • Finansman yeterliliğini gösteren belgeler (Bu konaklamaya göre farklılık göstermekte ancak önerimiz haftalık 200€ - konaklama eğitimin bir parçası olarak sağlanmış veya peşin ödenmiş ise daha az).

 

Ülkeye Giriş

Başvuru sahiplerinden, aşağıdaki belgeleri göç bürosu memurlarına göstermeleri beklenmektedir:

 

  • Başvuru sahipleri, geçerli bir İrlanda vizesine sahip bir pasaporta sahip olmalı ve yanlarında getirmelidir. Yukarıdaki vize başvurusunda kullanılan evrakları da yanlarında getirmelidirler.
  •  
  • Başvuru sahipleri hava alanında uçak dönüş biletlerine sahip olduklarını göç bürosu memurlarına göstermeleri gerekmektedir.

 

 

 

Genel Koşullar

 

  • Öğrenci İrlanda'da iken kendi finansmanını sağlayabilmelidir ve seyahati kapsayan bir seyahat sigortasını yaptırmış olmaları şiddetle tavsiye edilir.
  •  
  • Öğrenciler İrlanda'da iken yasalara uymalı ve göç izinlerinin koşullarına uygun hareket etmelidirler.
  •  
  • Bu program çerçevesinde verilen vizeler hiçbir şekilde 24 haftadan daha uzun olmayacak ve uzatılmayacaktır.
  •  
  • Bu kısa süreli bir eğitim programı olduğundan, öğrencilere herhangi bir işte çalışmalarına izin verilmemektedir.

 

Bu kuralların değişebileceğini lütfen dikkate alınız.